25.05.2017

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 ääntä, keskiarvo: 4.00 / 5)
Loading...

Auton myyminen

Auton myynti

Auton myyminen saattaa olla haastava tehtävä, mikäli et ole ennen tutustunut netin autoportaaleihin. Se ei pelaa, joka pelkää ja kokeileva oppii aina. Kannattaakin reippaasti tutustua erilaisiin myynti-ilmoituksia sisältäviin sivustoihin. Valitsemalla oikean sivuston saat käytetyn autosi kaupaksi varmasti alta aikayksikön. Katso mm. Autotalli.com -palvelun kuvaus.

Kaikkein yksinkertaisimmillaan auton myymiseksi riittää, että allekirjoitat rekisteriotteen luovutusosan ja saat rahat käteesi. Viralliset kauppakirjat ja vastaavat voivat lisäksi toimia laillisena tukena kaupalle. Ne eivät ole pakollisia, mutta voivat ongelmatilanteessa pelastaa nahkasi ja toimia todistusaineistona kaupan laillisuudesta ja todellisesta luonteesta. Lisäksi suosittelemme ehdottomasti luovutustodistuksen täyttämistä ostajan kanssa, sillä näin vältät turhat ja aikaa vievät sotkut AKE:n ja vakuutusyhtiöiden kanssa.

Huomioithan myös, että ostajan tulisi viiden (5) päivän kuluessa kaupasta ottaa autoon liikennevakuutus. Ostaja voi siis ajaa autosi pois kauppapaikalta, vaikka autossa ei sinun puoleltasi olisi enää voimassa olevaa liikennevakuutusta. Aikaisemmin sinun nimissäsi ollut liikennevakuutus nimittäin on virallisesti voimassa vielä 5 vuorokautta kaupantekohetkestä eteenpäin.

Käytetyn auton myymiseksi suosittelemme auton ehostamista ennen kauppaa. Pienellä siistimisellä, kuten pölyjen pyyhkimisellä, vahaamisella, imuroinnilla ja yleisellä pikkuhuollolla saatat saada autostasi irti selkeästi paremman kauppasumman.

Lisää aiheesta:

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet...
ja jos haluat näyttää kuvan kommenttisi yhteydessä, hae gravatar!