25.05.2017

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 ääntä, keskiarvo: 3.50 / 5)
Loading...

Tuo käytetty auto Ruotsista

Tuontiauto Ruotsista

Käytettyä autoa tuotaessa kannattaa huomioida vakuutukset, tulliin tarvittavat paperit ja mahdollinen tyyppihyväksyntätodistus.

Auton tuonti Ruotsista

Ruotsalainen vakuutus on voimassa Ruotsin puolella ajettaessa. Saat myös hankittua vakuutuksen (ainakin joistain vakuutusyhtiöistä) auton rungon numerolla, sekä ruotsalaisesta rekisteriotteesta löytyvillä ”Indentifieringsnummer” ja ”Typkännandenunner”-numeroilla.

Ota mukaan Suomeen rekisteröintiä varten ruotsalaisen rekisteriotteen Del 1 ja Del 2 (rekisteröintitodistus ja luovutustodistus). Mikäli myyjä ei suostu antamaan Del 2:a mukaan, katsastuskonttori Suomessa voi tehdä kyselyn AKE:n kautta Ruotsin Vägverketille.

Tee myös aina kauppakirja ja mielellään myös erillinen luovutustodistus.

Auto tullataan Suomen tullissa, josta saat siirtokilvet, joiden avulla voit ajaa auton katsastettavaksi. Autoveron maksettuasi saat autoosi Suomen kilvet.

Verotuksellisesti auton tuonti Ruotsista ei eroa Saksan tuonnista. Ruotsista tuonti on kuitenkin heikentyneen Kruunun vuoksi kovassa nousussa. Tämä vaikuttaa suoraan tuontiautojen hintaan, mutta myös rahti- sekä matkakustannuksiin, jotka ovat luonnollisesti lyhyemmän matkan takia jo muutenkin edullisemmat kuin Saksasta tuodessa. On myös hyvä tietää, että jos sopimukseen myyjän kanssa päästään ja auto on rekisterissä Ruotsissa, voi auton ajaa vanhoilla kilvillä Suomeen asti. Myyjän on tällöin luotettava ostajan rekisteröivän auton heti Suomessa ja lähettävän kilvet takaisin Ruotsiin, jotta auto voidaan poistaa ruotsalaisesta rekisteristä. Tämä on myös mahdollista hoitaa Ake:n kautta. Jos myyjä ei tähän suostu, on ostajan hommattava siirtokilvet. Siirtokilvet sekä ajoneuvovakuutuksen tuontiautoon saa tullista.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet...
ja jos haluat näyttää kuvan kommenttisi yhteydessä, hae gravatar!